Delikatny smak i mnóstwo walorów zdrowotnych – pstrąg ma to wszystko! Ze względu na bogactwo kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin A,D i E szczególnie polecamy go osobom cierpiącym na reumatyzm, bóle stawów, a także problemy skórne.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Delikatny smak i mnóstwo walorów zdrowotnych – pstrąg ma to wszystko! Ze względu na bogactwo kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin A,D i E szczególnie polecamy go osobom cierpiącym na reumatyzm, bóle stawów, a także problemy skórne. Spróbuj naszego błyskawicznego przepisu na szaszłyki z pstrąga!
🐠 1 filet z pstrąga
🐠 1 cukinia
🐠 pomidorki koktajlowe
🐠 czerwona cebula
🐠 3 łyżki oliwy
🐠 1 ząbek czosnku
🐠 rozmaryn
🐠 1 łyżka soku z cytryny
🐠 1 łyżeczka miodu
🐠 szczypta soli i pieprzu
Warzywa i rybę umyć, a następnie pokroić: cukinię i cebulę w grube plastry, a pstrąga w kostkę. Nadziewać po kolei na patyczki od szaszłyków. W misce zmieszać oliwę, czosnek, rozmaryn, sok z cytryny oraz miód. Posmarować szaszłyki powstałym sosem. Dodać soli i pieprzu według upodobań. Smacznego!
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami