馃崏 Dlaczego tak lubimy arbuzy? Bo idealnie ch艂odz膮 i nawadniaj膮 nasz organizm! Owoc dostarcza wielu elektrolit贸w, kt贸re w ciep艂e dni tracimy wraz z potem. Dodatkowo arbuz, jako bogate 藕r贸d艂o likopenu, ma dzia艂anie przeciwnowotworowe...
Lista przynale偶nych kategorii publikacji
馃崏 Dlaczego tak lubimy arbuzy? Bo idealnie ch艂odz膮 i nawadniaj膮 nasz organizm! Owoc dostarcza wielu elektrolit贸w, kt贸re w ciep艂e dni tracimy wraz z potem. Dodatkowo arbuz, jako bogate 藕r贸d艂o likopenu, ma dzia艂anie przeciwnowotworowe i chroni organizm przed mia偶d偶yc膮. Sprawd藕 nasz przepis na ch艂odnik arbuzowy! 馃崏
Sk艂adniki na 2 porcje:
- arbuz (oko艂o 500 g bez pestek i sk贸ry),
- og贸rek gruntowy (1 sztuka),
- ser feta o obni偶onej zawarto艣ci t艂uszczu i soli (50 g),
- listki bazylii.
Przygotowanie:
Sch艂odzonego arbuza kroimy na kawa艂ki i blendujemy razem z bazyli膮. Og贸rka myjemy, obieramy ze sk贸rki i kroimy w drobn膮 kostk臋. Do miseczki wlewamy porcj臋 zmiksowanego arbuza, posypujemy og贸rkiem i pokruszonym serem feta, dekorujemy listkami bazylii. Gotowe!
Kontakt dla medi贸w
Masz pytania? Skontaktuj si臋 z nami