Olej lniany ma coś, czego większości z nas brakuje. To kwasy tłuszczowe omega-3, które zmniejszają poziom cholesterolu! Aby w pełni wykorzystać ich dobroczynne działanie pamiętaj o kilku zasadach: 🍶 Łącz kwasy omega-3 z warzywami i owocami.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Olej lniany ma coś, czego większości z nas brakuje. To kwasy tłuszczowe omega-3, które zmniejszają poziom cholesterolu! Aby w pełni wykorzystać ich dobroczynne działanie pamiętaj o kilku zasadach:
🍶 Łącz kwasy omega-3 z warzywami i owocami.
🍶 Nie poddawaj oleju lnianego obróbce termicznej – kwasy omega-3 pod wpływem temperatury zmieniają swoją budowę chemiczną, tworząc związki szkodliwe dla zdrowia.
🍶 Spożywaj 0,5-1 łyżki oleju – na zimno jako dodatek do sałatek, pieczonych warzyw lub produktów zbożowych (w tym wypadku dodawany po upieczeniu i ugotowaniu).
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami