Pstrąg jest jedną z najzdrowszych ryb. Przy stosunkowo niewielkiej zawartości kalorii, jest bogatym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych, pełnowartościowego białka i witamin z grupy B.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Pstrąg jest jedną z najzdrowszych ryb. Przy stosunkowo niewielkiej zawartości kalorii, jest bogatym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych, pełnowartościowego białka i witamin z grupy B. Najlepszy sposób na pstrąga to grillowanie, pieczenie i gotowanie na parze.
Dzisiaj polecamy przygotowanie grillowanego pstrąga z młodą kapustką i kaszą owsianą.
- pstrąg Jakość z Natury Carrefour (1 ryba),
- cytryna (kilka plasterków),
- czosnek (1 ząbek),
- odrobina soli himalajskiej,
- młoda gotowana kapustka z koperkiem,
- kasza owsiana ugotowana z odrobiną soli (4 łyżki).
Pstrąga umyj, wypatrosz, natrzyj czosnkiem i sola. Do środka włóż plasterki cytryny. Grilluj około 15-20 minut. Podawaj z kapustką i kaszą.
Poznaj nasze produkty: bit.ly/Gazetka_Carrefour
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami