Chyba nikogo już nie trzeba przekonywać, że łosoś to niezwykle zdrowa ryba. Jest bogaty w cenne kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminy A, D i E. To dzięki swoim wartościom chroni organizm przed nowotworami, chorobami serca i naczyń...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Chyba nikogo już nie trzeba przekonywać, że łosoś to niezwykle zdrowa ryba. Jest bogaty w cenne kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminy A, D i E. To dzięki swoim wartościom chroni organizm przed nowotworami, chorobami serca i naczyń oraz chorobą Alzheimera.
Pieczony łosoś z salsą z awokado:
- filet łososia Jakość z Natury Carrefour(200 g),
- sól, pieprz, cytryna,
Łososia umyj, dopraw, skrop sokiem z cytryny i piecz około 20 minut w 180 stopniach.
Salsa:
- awokado (1/2 sztuki),
- pomidor bez skóry (1/2 sztuki),
- cytryna (sok z 1/2 sztuki),
- kolendra świeża (1 łyżka).
Awokado obierz, skrop sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem. Następnie wymieszaj z posiekaną kolendrą i posiekanym pomidorem. Gotowe!
Przeczytaj więcej o łososiu Jakość z Natury Carrefour: http://bit.ly/Łosoś_norweski
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami