Jabłka to pyszne owoce i potężny zastrzyk zdrowia. Nie powinniśmy obawiać się jedzenia ich ze skórką, zwłaszcza, że jest w niej najwięcej witamin i składników mineralnych, m.in. o właściwościach antyutleniających.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Jabłka to pyszne owoce i potężny zastrzyk zdrowia. Nie powinniśmy obawiać się jedzenia ich ze skórką, zwłaszcza, że jest w niej najwięcej witamin i składników mineralnych, m.in. o właściwościach antyutleniających. W skórce jabłek jest najwięcej pektyn, które pomagają usuwać z organizmu metale ciężkie.
Jabłka są idealne do deserów, zwłaszcza tych zdrowych, takich jak ten:
Składniki:
- mąka pszenna graham, typ 1850 (1 szklanka),
- soda oczyszczona (łyżeczka),
- migdały (posiekane lub zmiksowane) (4 łyżki),
- cynamon (1/2 łyżeczki),
- starty imbir (1/4 łyżeczki),
- gałka muszkatołowa (1/4 łyżeczki),
- posiekane suszone daktyle (10 sztuk),
- suszona żurawina (2 łyżki),
- słodkie jabłka (4 średnie sztuki),
- jaja (2 sztuki).
Przygotowanie:
Jabłka należy obrać i pokroić w kosteczkę. Następnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Masę przełożyć do keksówki i piec w temperaturze 180°C przez 40 minut. Gotowe!
Sprawdź produkty: http://bit.ly/Aktualna_gazetka_Carrefour
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami