Na lato idealne, a przy okazji proste w przygotowaniu. Zainspiruj się naszymi pieczonymi paprykami z kaszą jaglaną, serem podpuszczkowym oraz letnimi warzywami!#healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Na lato idealne, a przy okazji proste w przygotowaniu. Zainspiruj się naszymi pieczonymi paprykami z kaszą jaglaną, serem podpuszczkowym oraz letnimi warzywami! #healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #nomnom #healthyfood #delicious #foodpic Składniki: - 2 papryki żółte, - 70 g kaszy jaglanej, - pomidor, - ser Reflets de France, - szpinak lub jarmuż, - cukinia, - czosnek, - cebula Jakoś z Natury Carrefour, - pietruszka, - bazylia. Piekarnik nagrzewamy do 200° C. Kaszę gotujemy na sypko w 180° C wody. Na patelni podsmażamy czosnek, cebulkę. Po chwili dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię i podsmażamy kilka minut. Następnie dorzucamy szpinak i delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora oraz posiekaną pietruszkę. Papryki przekrawamy na pół. Wydrążamy gniazdo nasienne. Napełniamy papryki nadzieniem. Na wierzchu umieszczamy kawałki sera Reflets de France. Zapiekamy ok. 30 min. Przed podaniem dekorujemy świeżą bazylią.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami