Smakuje nawet lepiej niż wygląda i idealnie wpasuje się do Twojego lunchboxa. Przygotuj tortillę hiszpańską z ziemniakami, szczypiorkiem i serem podpuszczkowym, a na pewno wrócisz do tego przepisu! #healthy #food #fitfood #yummy...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Smakuje nawet lepiej niż wygląda i idealnie wpasuje się do Twojego lunchboxa. Przygotuj tortillę hiszpańską z ziemniakami, szczypiorkiem i serem podpuszczkowym, a na pewno wrócisz do tego przepisu! #healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #nomnom #healthyfood #delicious Składniki: - 3 ziemniaki, - pół cebuli, - 3 jajka Bio Carrefour, - łyżka masła Jakość z Natury Carrefour, - 150 g sera podpuszczkowego Reflets de France, - ząbek czosnku, - garść szpinaku, - łyżka śmietany 18%, - 2 łyżki oliwy, - szczypiorek. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy przez ok. 7-8 min. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy ziemniaki i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy posiekaną drobno cebulę i podsmażamy kolejne kilka minut. Całość przekładamy na osobny talerz. Na tej samej patelni podgrzewamy masło oraz starty ząbek czosnku. Po chwili dodajemy szpinak i dusimy kilka minut. Przekładamy do miski z ziemniakami. Jajka ubijamy w osobnym naczyniu z dodatkiem śmietany oraz połową porcji startego sera. Całość łączymy ze sobą i przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy ok. 8 min pod przykryciem. Przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 8 min. Przed podaniem posypujemy startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami