Krok po kroku do cudownego smaku. Przygotuj krem z pieczonego kalafiora z kawałkami szynki dojrzewającej Reflets de France i zabierz go do pracy na lunch!#healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Krok po kroku do cudownego smaku. Przygotuj krem z pieczonego kalafiora z kawałkami szynki dojrzewającej Reflets de France i zabierz go do pracy na lunch! #healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #nomnom #healthyfood #delicious Składniki: - pół kalafiora, - 2 plasterki szynki dojrzewającej Reflets de France, - szczypta ostrej i słodkiej papryki, - pół cebuli, - pół pora, - ćwiartka selera, - masło Jakość z Natury Carrefour, - 200 ml bulionu warzywnego, - łyżka oliwy Carrefour. Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy różdżki kalafiora. Posypujemy je ostrą i słodką papryką oraz polewamy łyżką oliwy. Pieczemy ok. 20 min. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy posiekaną cebulę, pora oraz seler. Całość dokładnie mieszamy i dusimy ok. 8-10 min. Następnie zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie dodajmy upieczony kalafior i gotujemy kolejne 10 min. Całość blendujemy na gładki krem. Na suchej patelni podsmażamy pokrojone na małe kawałki plasterki szynki. Posypujemy nimi krem z kalafiora bezpośrednio przed podaniem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami