Ten lunch powstał jako efekt naszej miłości do zdrowych posiłków. Zrób sałatkę z kaszy pęczak, z pieczoną dynią, szpinakiem, serem podpuszczkowym i dodatkami. Najlepiej smakuje na przerwie w pracy!#healthy #food #fitfood #yummy...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Ten lunch powstał jako efekt naszej miłości do zdrowych posiłków. Zrób sałatkę z kaszy pęczak, z pieczoną dynią, szpinakiem, serem podpuszczkowym i dodatkami. Najlepiej smakuje na przerwie w pracy! #healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #nomnom #healthyfood #delicious Składniki: - 100 g kaszy pęczak, - ćwiartka małej dyni, - garść szpinaku, - 100 g sera podpuszczkowego Reflets de France, - łyżka octu z cydru z Normandii Reflets de France, - łyżeczka musztardy Carrefour, - 2 łyżki oliwy z oliwek Carrefour, - garść orzechów włoskich, - sól, pieprz. Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Musztardę mieszamy z octem z cydru. Następnie dodajemy oliwę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Dynię myjemy, kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20 min. W słoiku układamy warstwowo najpierw kaszę pęczak, kilka listków szpinaku, upieczoną dynię, ser posiekany w kosteczkę, kolejne listki szpinaku. Wierzch posypujemy orzechami włoskimi. Sałatkę polewamy przed podaniem uprzednio przygotowanym dressingiem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami