Dobrze jest jeść jedno jabłko dziennie. Szczególnie, jeśli jest pieczone, z konfiturą figową i orzechami, a całość jest polana musem kokosowym. Wtedy można zjeść nawet dwa. Jedno na lunch, drugie po pracy! :)#healthy #food #fitfood...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Dobrze jest jeść jedno jabłko dziennie. Szczególnie, jeśli jest pieczone, z konfiturą figową i orzechami, a całość jest polana musem kokosowym. Wtedy można zjeść nawet dwa. Jedno na lunch, drugie po pracy! :) #healthy #food #fitfood #yummy #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #nomnom #healthyfood #delicious #apple #jablko #coconut #coco Składniki: - 2 jabłka Jakość z Natury Carrefour, - 150 ml mleka kokosowego, - 2 łyżeczki miodu Jakość z Natury Carrefour, - 4 łyżki konfitury z fig Reflets de France, - 2 łyżki orzechów włoskich, - łyżeczka cynamonu Carrefour, - łyżka płatków migdałowych, - łyżka wiórków kokosa Carrefour. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Gęste mleko kokosowe mieszamy z miodem i odstawiamy na 30 min do lodówki. Jabłka myjemy, obcinamy górną część i wydrążamy środek. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Do każdego jabłka dodajemy po łyżce orzechów włoskich (zostawiamy kilka do dekoracji). Całość posypujemy szczyptą cynamonu. Następnie dodajemy po dwie łyżki konfitury figowej. Jabłka posypujemy wiórkami kokosa, płatkami migdałów i polewamy musem kokosowym.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami