Przygotuj lunch o smaku amerykańskiego snu! Zrób dyniowe pancakes z konfiturą mirabelkową i pestkami dyni, polej syropem klonowym i zabierz do pracy! #healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Przygotuj lunch o smaku amerykańskiego snu! Zrób dyniowe pancakes z konfiturą mirabelkową i pestkami dyni, polej syropem klonowym i zabierz do pracy!
#healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #pancakes #dynia #syropklonowy #pestkidyni #naleśniki #lunchbox
Składniki/ok. 10 pancakes:
• pół dyni,
• łyżka oleju,
• szklanka mąki orkiszowej,
• łyżeczka proszku do pieczenia,
• 2 łyżki cukru trzcinowego Carrefour,
• jajko Bio Carrefour,
• 100 ml mleka Carrefour,
• 3-4 łyżki konfitury mirabelkowej Reflets de France,
• pół łyżeczki cynamonu,
• łyżka masła z solą Reflets de France,
• 2 łyżki oleju,
• do podania: syrop klonowy i pestki dyni.
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Dynię myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy odrobiną oliwy. Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut. Po wystudzeniu blendujemy na gładki mus. Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do 4-5 dni. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier, jajko, mleko, purée z dyni, cynamon, roztopione masło oraz konfiturę mirabelkową. Całość mieszamy aż do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą chochelki wlewamy porcje ciasta i smażymy z obu stron do zarumienienia. Placuszki dyniowe podajemy polane syropem klonowym oraz posypane uprzednio uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami