Ma chérie, jedzenie na telefon ma niewiele wspólnego z francuskim szykiem! Co innego własnoręcznie zrobiona tarta z kozim serem, świeżymi figami i konfiturą mirabelkową. Très chic! #healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Ma chérie, jedzenie na telefon ma niewiele wspólnego z francuskim szykiem! Co innego własnoręcznie zrobiona tarta z kozim serem, świeżymi figami i konfiturą mirabelkową. Très chic!
#healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #tarta #koziser #bezmaki #bezmiesa #rukola #francuskatarta #lunchbox
Składniki:
• 270 g ciasta francuskiego,
• 200 g koziego sera,
• 5-6 sztuk fig,
• 4-5 łyżek konfitury mirabelkowej Reflets de France,
• 2 łyżki miodu Jakość Z Natury Carrefour,
• garść orzechów włoskich,
• garść rukoli.
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Na dużej blaszce wykładamy papier do pieczenia i układamy na nim ciasto francuskie pokrojone na prostokąty. Boki zawijamy do środka tworząc tzw. rant, a wnętrze dziurkujemy widelcem w kilku miejscach. Tartę smarujemy konfiturą mirabelkową. Następnie na wierzchu układamy kozi ser i figi pokrojone w plastry. Całość polewamy miodem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. W międzyczasie na suchej patelni podprażamy orzechy włoskie do zarumienienia. Przed podaniem posypujemy świeżą rukolą.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami