Do tego lunchboxu powinien być dołączony znak „Nie przeszkadzać! Jem muffiny.” Upiecz dyniowe muffinki z kremem z suszonych śliwek i zrób sobie pyszną przerwę w pracy! #healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Do tego lunchboxu powinien być dołączony znak „Nie przeszkadzać! Jem muffiny.” Upiecz dyniowe muffinki z kremem z suszonych śliwek i zrób sobie pyszną przerwę w pracy! #healthy #food #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #lunchbox #muffinki #babeczki #dynia
Składniki/6 sztuk: · 350 g purée z dyni, · 6 łyżeczek kremu z suszonych śliwek Reflets de France, · jajko Bio Carrefour, · 70 ml mleka Carrefour, · 50 g masła Jakość z Natury Carrefour, · 130 g mąki, · łyżeczka proszku do pieczenia Carrefour, · 3-4 łyżki brązowego cukru, · pół opakowania waniliowego budyniu w proszku.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Dynie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 20 min. Po wyjęciu blendujemy na gładkie purée. Formę na muffiny wykładamy 6 papilotkami. Purée dyniowe przekładamy do miski. Dodajemy mleko, jajko oraz roztopione masło. Całość mieszamy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz budyń. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Przekładamy je do papilotek. Na środek kładziemy po łyżeczce kremu z suszonych śliwek. Pieczemy ok. 25-30 min do suchego patyczka w temperaturze 180°C.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami