Sałatka dla naprawdę głodnych…smaku! Jest tu i tuńczyk, i awokado, i jajka w koszulkach, a na dodatek grzaneczki! Serwowana w porze lunchu da mnóstwo energii do pracy. #healthy #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Sałatka dla naprawdę głodnych…smaku! Jest tu i tuńczyk, i awokado, i jajka w koszulkach, a na dodatek grzaneczki! Serwowana w porze lunchu da mnóstwo energii do pracy.
#healthy #fitfood #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #zdrowo #zdrowie #omnomnom #tuńczyk #awokado #sałatka #lunchbox
Składniki: • garść mieszanki sałat (roszponka, radicchio itp.),
• 0,5 porcji tuńczyka z puszki - Biały z Bretanii Reflets de France,
• 0,5 awokado,
• 2 jajka Bio Carrefour,
• garść słonecznika Carrefour,
• kilka grzanek z Lagaccio Terre d’Italia.
Sos: • 3 łyżki oliwy z oliwek Carrefour,
• 2 łyżki octu winnego Reflets de France,
• łyżka syropu z agawy,
• łyżka soku z cytryny,
• sól, pieprz.
Do garnka wlewamy wodę na wysokość ok. 15 cm i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień do minimum. Jajka rozbijamy do dwóch małych miseczek. Delikatnie zanurzamy miseczki w wodzie i wrzucamy najpierw pierwsze jajko, następnie drugie. Gotujemy je ok. 4-5 minut. Jajka wyciągamy łyżką cedzakową i odsączamy. Umytą sałatę przesypujemy do miski. Dodajemy kawałki tuńczyka, pokrojone w plasterki awokado oraz ugotowane jajka. Całość posypujemy zarumienionymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Podajemy z grzankami. Składniki sosu mieszamy w jednej misce i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami