Imbir jest charakterystyczną przyprawą kuchni azjatyckiej. W sezonie jesienno-zimowym warto zwrócić na niego większą uwagę. Rozgrzewający napar z imbiru działa antybakteryjnie, dodaje energii i wzmacnia odporność organizmu.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Imbir jest charakterystyczną przyprawą kuchni azjatyckiej. W sezonie jesienno-zimowym warto zwrócić na niego większą uwagę. Rozgrzewający napar z imbiru działa antybakteryjnie, dodaje energii i wzmacnia odporność organizmu.
Jak zrobić napar imbirowy?
Kłącze imbiru pokrój na cienkie plasterki (grubość ok. 1cm) i wrzuć kilka sztuk do kubka. Zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Dodaj 1 łyżeczkę miodu, szczyptę cynamonu i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Teraz wystarczy całość wypić i cieszyć się działaniem naparu!
Sprawdź produkty w naszej gazetce: http://bit.ly/gazetka-Carrefour
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami