Ten serniczek skradnie niejedno <3. Zrób go z miłością, dynią i kasztanami, spakuj do lunchboxu i podziel się z innymi. #pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #omnomnom #kasztany #ciasto #dynia #sernik #serniczek #słodkie #deser...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Ten serniczek skradnie niejedno <3. Zrób go z miłością, dynią i kasztanami, spakuj do lunchboxu i podziel się z innymi.
#pyszne #mniam #CarrefourPolska #instafood #omnomnom #kasztany #ciasto #dynia #sernik #serniczek #słodkie #deser #lunchbox
Składniki:
• 1 kg zmielonego sera twarogowego Jakość z Natury Carrefour,
• 200 g przecieru z kasztanów Reflets de France,
• 250 g owsianych herbatników,
• 60 g masła Jakość z Natury Carrefour,
• 300 g pieczonej dyni,
• 200 g mascarpone,
• 3 jajka bio Carrefour,
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
• 150 g cukru,
• skórka z 1 pomarańczy,
• budyń,
• 4 kostki białej czekolady,
• łyżka jogurtu naturalnego.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Dynie kroimy na kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35 min do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy na gładki mus. Dodajemy twaróg, serek mascarpone, przecier z kasztanów oraz skórkę z pomarańczy i ponownie blendujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy opakowanie budyniu, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz jajka i ponownie miksujemy.
Owsiane herbatniki miksujemy z dodatkiem roztopionego masła i powstałą masą wykładamy spód tortownicy (zalecana średnica 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Masę serową przelewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180°C na ok. 60 min. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy stopniowo z jogurtem. Powstałą polewą dekorujemy sernik.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami