Kapusta pekińska – aż trudno uwierzyć, że w tym zielonym warzywie jest beta-karoten. Mnóstwo beta-karotenu! Poza tym zawiera również witaminę C, wapń, potas i antocyjany. Dzięki temu wykazuje właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe,...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Kapusta pekińska – aż trudno uwierzyć, że w tym zielonym warzywie jest beta-karoten. Mnóstwo beta-karotenu! Poza tym zawiera również witaminę C, wapń, potas i antocyjany. Dzięki temu wykazuje właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe, co jest wystarczającym powodem, by jeść ją codziennie. Najlepiej smakuje na surowo – spróbuj naszego przepisu!
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem ziołowym:
🇨🇳 główka kapusty pekińskiej,
🇨🇳 1 szklanka kukurydzy z puszki,
🇨🇳 1 czerwona papryka,
🇨🇳 garść zielonych oliwek,
🇨🇳 4 łyżki oliwy,
🇨🇳 sok z cytryny,
🇨🇳 garść świeżych ziół,
🇨🇳 sól, pieprz.
Kapustę poszatkować. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, opłukaną kukurydzę i oliwki. Wymieszać z sosem z oliwy i ziół.
Kliknij i sprawdź produkty w naszej gazetce: http://bit.ly/Aktualna__gazetka
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami