Suszone śliwki kalifornijskie to pozycja obowiązkowa w każdym świątecznym menu, ale my polecamy je nie tylko od święta! Zawierają sporo błonnika rozpuszczalnego, który usuwa nadmiar cholesterolu z krwi i wspomaga trawienie.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Suszone śliwki kalifornijskie to pozycja obowiązkowa w każdym świątecznym menu, ale my polecamy je nie tylko od święta! Zawierają sporo błonnika rozpuszczalnego, który usuwa nadmiar cholesterolu z krwi i wspomaga trawienie. Te pyszne owoce mają również antyoksydanty chroniące organizm przed chorobami, a także witaminy A, C i B6 oraz składniki mineralne: potas, magnez i żelazo.
Na pierwszy i drugi dzień Świąt proponujemy śliwki w boczku! Sprawdź przepis:
🎄 1 opak. śliwek kalifornijskich,
🎄 150 g chudego boczku,
🎄 garść nasion słonecznika.
Każdą śliwkę owiń plasterkiem boczku (każdy plaster można podzielić na 3 części i tak owijać śliwki), wsuń wykałaczkę, aby całość nie rozwinęła się podczas pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj śliwki, całość posyp słonecznikiem. Piecz około 15 minut. Smacznego!
Sprawdź produkty w gazetce: http://bit.ly/sliwki_kalifornijskie
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami