Carrefour
Informacje prasowe

Niech Cię nie zwiedzie ich mały rozmiar. Kilka MINI strucli z nadzieniem z jabłka, żurawiny i konfitury da Ci MAXI przyjemność z jedzenia. Najlepiej smakują w przerwie w pracy! #pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #jabłko...

Lista przynależnych kategorii publikacji

Niech Cię nie zwiedzie ich mały rozmiar. Kilka MINI strucli z nadzieniem z jabłka, żurawiny i konfitury da Ci MAXI przyjemność z jedzenia. Najlepiej smakują w przerwie w pracy! #pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #jabłko #strucle #ciasto #wypieki #żurawina Składniki: Ciasto: - 350 g mąki pszennej, - 8 g suchych drożdży, - 100 g masła, - 3 łyżki cukru, - 3 żółtka, - 200 ml ciepłego mleka, - szczypta soli. Nadzienie: - 2 jabłka Jakość z Natury Carrefour, - łyżka masła, - garść żurawiny, - garść rodzynek Carrefour, - garść orzechów włoskich Carrefour, - 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour , - 3 łyżki konfitury z czarnych wiśni Reflets de France, - łyżeczka cynamonu, - łyżka soku z cytryny, - żółtko, - cukier puder. Do ciepłego mleka wsypujemy drożdże, cukier oraz 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 15 min, aż powstanie piana. W międzyczasie mąkę przesiewamy do miski, wlewamy drożdże i mieszamy, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Powoli dodajemy żółtka oraz miękkie masło i wyrabiamy ok. 5-8 min, aż będzie elastyczne. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 60-90 minut. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Na maśle dusimy jabłka pokrojone w kostkę. Po kilku minutach dodajemy cynamon, miód, suszoną żurawinę, rodzynki, orzechy włoskie oraz konfiturę z czarnych wiśni. Całość dokładnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt. Na środku układamy nadzienie. Zwijamy prostokąt w rulon i zlepiamy ciasto na całej długości. Następnie kroimy je na 3-4 cm kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy żółtkiem. Czynność powtarzamy. Pieczemy bułeczki w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20-25 min. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Załączniki

1410739434458949506_2866888479.jpg

1410739434458949506_2866888479.jpg

jpg 65,8 kB
pobierz

Kontakt dla mediów

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Gabriela Gajewska

Senior Account Executive

MSLGROUP

Guillaume de Colonges

Prezes Zarządu

Carrefour Polska

Biografia
Prezes Carrefour Polska od 1.01.2014 r. Związany z wielką dystrybucją od dwudziestu czterech lat. Karierę zawodową w Carrefour rozpoczął we Francji w 1992 r., a następnie pokonując kolejne szczeble kariery, awansował na najwyższe stanowiska kierownicze, m.in. w Polsce, Turcji, Tajwanie czy Singapurze.

Ronan Martin

Wiceprezes Zarządu ds. Ekspansji i Centrów Handlowych

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Ronan Martin posiada ponad 17-letnie doświadczenie w branży handlowej, które zdobywał w różnych krajach europejskich. Od 2008 roku Ronan Martin jest członkiem Zarządu Carrefour Polska oraz Wiceprezesem ds. Ekspansji i Centrów Handlowych.

Francois Vincent

Dyrektor ds. Supermarketów i Sklepów Convenience

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Dyrektor ds. supermarketów i sklepów convenience Carrefour Polska. Od 2010 roku odpowiada za rozwój i zarządzanie siecią osiedlowych sklepów pod szyldami Express i Globi, a od 2014 roku również za zarządzanie i rozwój formatu supermarketów Carrefour.

Justyna Orzeł

Dyrektor Zasobów Ludzkich

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Justyna Orzeł od 1998 roku związana jest z Grupą Carrefour. Posiada wieloletnie doświadczenie w branży handlowej oraz w zakresie HR. W swojej karierze zajmowała liczne stanowiska operacyjne i kierownicze, realizując wiele ambitnych projektów. Od ponad 13 lat odpowiada za zarządzanie zasobami ludzkimi w Carrefour Polska.

Marcin Olech

Dyrektor Marketingu

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Od 2015 roku Marcin Olech jest Dyrektorem Marketingu w Carrefour Polska . Odpowiada za kompleksową staregię marketingową sieci, w tym za stworzenie i realizacje kampanii "Bonjour w Carrefour" z udziałem Napoleona. Zajmuje się również rozwojem usług handlowych i finansowych.

Robert Noceń

Sekretarz Generalny

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Robert Noceń związany jest z polskim oddziałem sieci Carrefour od 1998 r. Karierę rozpoczynał od funkcji Senior Marketing Managera, by następnie zostać Dyrektorem Regionalnym, Dyrektorem Marketingu oraz Dyrektorem ds. Eksploatacji hipermarketów. W 2016 roku mianowany na stanowisko Sekretarza Generalnego Carrefour Polska.

Maria Cieślikowska

Dyrektor ds. Komunikacji Zewnętrznej i PR

Carrefour Polska

http://www.carrefour.pl/serwis-korporacyjny/o_carrefour
Biografia
Maria Cieślikowska odpowiada za komunikację zewnętrzną firmy Carrefour Polska, w tym działania Public Relations oraz strategię CSR. Równocześnie pełni rolę Rzecznika Prasowego sieci.