Zimą podróże kulinarne są jeszcze milej widziane. Tym razem prezentujemy frittatę z ciecierzycą, jarmużem, pomidorkami koktajlowymi i serem podpuszczkowym. Danie idealnie pasuje do lunchboxa! #pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Zimą podróże kulinarne są jeszcze milej widziane. Tym razem prezentujemy frittatę z ciecierzycą, jarmużem, pomidorkami koktajlowymi i serem podpuszczkowym. Danie idealnie pasuje do lunchboxa!
#pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #frittata #wegetarianizm #bezmięsa
Składniki: - 4 jajka BIO Carrefour,
- pół szklanki ciecierzycy,
- garść jarmużu,
- 5-6 pomidorków koktajlowych,
- 100 g sera podpuszczkowego Reflets de France,
- ząbek czosnku,
- 2 cm imbiru,
- cebula dymka,
- oliwa
Ciecierzycę odsączamy, posypujemy szczyptą słodkiej papryki, startym imbirem, startym czosnkiem oraz łyżką oliwy. Całość mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Jarmuż myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i zalewamy wrzątkiem. Po 2-3 min przelewamy zimną wodą. Jajka rozbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mieszamy trzepaczką do jajek. Ciecierzycę przekładamy na patelnię i smażymy kilka minut. Dodajemy jarmuż oraz wlewamy masę jajeczną. Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe, posypujemy cebulą dymką oraz kawałkami sera podpuszczkowego. Zapiekamy ok. 12 min w piekarniku nagrzanym do 180ºC.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami