Francuski szef kuchni przyjeżdża z nowymi pomysłami na Sadybę! Przyjdź i spróbuj przysmaków stworzonych na bazie produktów Jakość z Natury Carrefour, takich jak kurczak z chowu wybiegowego, pstrąg patroszony, twaróg oraz miody z...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Francuski szef kuchni przyjeżdża z nowymi pomysłami na Sadybę! Przyjdź i spróbuj przysmaków stworzonych na bazie produktów Jakość z Natury Carrefour, takich jak kurczak z chowu wybiegowego, pstrąg patroszony, twaróg oraz miody z rejonu Roztocza i Puszczy Solskiej. David Gaboriaud będzie czekał na Ciebie w piątek 20.01 w godz. 14:00 - 20:00 w Carrefour Sadyba, a już teraz przygotował przedsmak pokazu - sprawdź przepis mistrza kuchni na filet z pstrąga!
Filet z pstrąga zawinięty w szynkę serrano, podany z ziemniakami z wody i polany dressingiem pomidorowym.
Składniki:
• 2 filety ze świeżego pstrąga Jakość z Natury Carrefour,
• 6 szt. średnich ziemniaków Jakość z Natury Carrefour,
• 4 plastry szynki Serrano Jakość z Natury Carrefour,
• masło klarowane do smażenia.
Dressing:
• 2 pomidory pokrojone w kostkę (bez pestek),
• drobno posiekane listki z 1/2 pęczka natki pietruszki,
• drobno posiekane listki z 1/3 doniczki bazylii,
• 1/2 drobno posiekanej szalotki,
• 6 łyżek oliwy z oliwek do sosu,
• 1/2 ząbku drobno posiekanego czosnku,
• 2 łyżki soku z cytryny,
• sól, pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu i odstaw je, żeby ich smaki się połączyły. Ugotuj ziemniaki, odcedź je i odstaw. Przekrój filety na pół i zawiń je w szynkę serrano. Następnie podsmaż każdy filet na suchej patelni, aż szynka się zarumieni i ryba będzie gotowa. Na talerz połóż po 3 ziemniaki, delikatnie zgnieć je widelcem. Następnie połóż po dwa filety na ziemniaki i całość polej dressingiem. Serwuj od razu po przygotowaniu.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami