Prosty przepis na przepyszne danie bez glutenu i bez mięsa. Sprawdź, jak zrobić bezglutenowe naleśniki bazyliowe nadziewane szpinakiem, cukinią, marchewką i serem podpuszczkowym! #pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Prosty przepis na przepyszne danie bez glutenu i bez mięsa. Sprawdź, jak zrobić bezglutenowe naleśniki bazyliowe nadziewane szpinakiem, cukinią, marchewką i serem podpuszczkowym!
#pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #naleśniki #bezglutenu #glutenfree #szpinak
Składniki na ciasto naleśnikowe:
- pęczek bazylii z 1 doniczki,
- półtorej szklanki mleka,
- 2 jajka BIO,
- ¾ szklanki mąki bezglutenowej,
- łyżka oleju kokosowego,
- szczypta soli.
Składniki na farsz:
- marchewka,
- cukinia,
- garść szpinaku,
- pół cebuli,
- ser podpuszczkowy Reflets de France,
- łyżka oliwy,
- chili.
Bazylię obrywamy z liści i umieszczamy je w blenderze. Wlewamy mleko, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i blendujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy olej kokosowy. Naleśniki smażymy na patelni naleśnikowej ok. 1 min z każdej strony.
Marchewkę oraz cukinię obieramy ze skóry i obieraczką kroimy w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, wstążki marchewki oraz cukinii. Dusimy ok. 2-3 min, następnie dodajemy szpinak. Pod koniec możemy posypać odrobiną chili. Powstałym farszem nadziewamy naleśniki dodając do każdego ok. 2-3 plasterki sera Reflets de France.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami