Czegoś takiego jeszcze nie jadłaś! Pyszny gulasz z fenkułem, cukinią w pomidorach i occie cydrowym poleca się nie tylko jako idealny lunch do pracy, ale również obfity weekendowy obiad.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Czegoś takiego jeszcze nie jadłaś! Pyszny gulasz z fenkułem, cukinią w pomidorach i occie cydrowym poleca się nie tylko jako idealny lunch do pracy, ale również obfity weekendowy obiad. Zrób go sama!
#pyszne #mniam #CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #gulasz #cukinia #fenkuł #obiad #smacznieizdrowo #zdrowejedzenie #gotujemy #bezmięsa #wege #vege #vegetarian #vegan #zielonakuchnia Składniki: - fenkuł,
- puszka pomidorów,
- cebula,
- cukinia,
- ząbek czosnku,
- szklanka zielonej soczewicy,
- 4 łyżki octu cydrowego,
- 2 łyżki oliwy.
Pasta: - 3 suszone pomidory,
- ząbek czosnku,
- tymianek świeży,
- 3 cm imbiru,
- kawałek papryczki chili,
- 2 łyżki oliwy,
- pół łyżeczki ziarenek kolendry.
Składniki pasty ucieramy w moździerzu. Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Cukinię oraz fenkuł kroimy w podłużne paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Następnie dokładamy pastę z pomidorów suszonych i całość podsmażamy. W kolejnym kroku dorzucamy pomidory w puszce. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz octem cydrowym. Dodajemy cukinię oraz fenkuł i gotujemy ok. 15 min. Podajemy z soczewicą i świeżym tymiankiem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami