Tofucznica, czyli pełna zdrowia, wegańska jajecznica. Ser tofu jest źródłem pełnowartościowego białka, ma właściwości przeciwzapalne i chroni przed występowaniem nowotworów. Najlepiej smakuje w towarzystwie świeżych warzyw.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Tofucznica, czyli pełna zdrowia, wegańska jajecznica. Ser tofu jest źródłem pełnowartościowego białka, ma właściwości przeciwzapalne i chroni przed występowaniem nowotworów. Najlepiej smakuje w towarzystwie świeżych warzyw. Chwyć patelnię i zacznij działać!
Składniki:
- Tofu naturalne (1/2 kostki - 100 g),
- Cebula (1/4 sztuki),
- Pieczarki (4 sztuki),
- Pomidor (1 mała sztuka bez skóry),
- Papryka zielona (1/2 sztuki),
- Mleko roślinne bez cukru (2 łyżki),
- Szczypta kurkumy, soli i pieprzu,
- Olej rzepakowy (1 łyżeczka),
- Chleb razowy (2 kromki - 80 g).
Przygotowanie:
Cebulę poszatkuj i podduś na łyżeczce oleju rzepakowego, dodaj umyte i pokrojone drobno pieczarki, smaż kilka minut. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora bez skóry i również pokrojoną paprykę. Składniki wymieszaj. Pokrusz tofu i dodaj do warzyw. Na koniec użyj przypraw i mleka roślinnego. Ciągle mieszając, smaż jeszcze kilka minut. Gotową tofucznicę podawaj z pieczywem!
Sprawdź produkty w gazetce: http://bit.ly/gazetka_ser_tofu
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami