Bonjour! Przedstawiamy najlepszy sposób na przywitanie nowego dnia – oto francuskie bułeczki z kremem budyniowym i konfiturą morelową. Część zjedz na śniadanie, a resztę zabierz do pracy na lunch! #CarrefourPolska #lunch #konfitura...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Bonjour! Przedstawiamy najlepszy sposób na przywitanie nowego dnia – oto francuskie bułeczki z kremem budyniowym i konfiturą morelową. Część zjedz na śniadanie, a resztę zabierz do pracy na lunch!
#CarrefourPolska #lunch #konfitura #budyń #kuchniafrancuska #francja #bułeczki #bułki #domowewypieki #wypieki #domowebułeczki #pyszne #lunchbox #śniadanie
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 150 g krem z moreli z Kampanii Terre d'Italia,
- 350 ml mleka,
- jajko,
- garść rodzynek,
- laska wanilii,
- 2 łyżki maki ziemniaczanej,
- łyżka mąki pszennej,
- łyżka cukru trzcinowego,
- łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour.
Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Do 200 ml mleka dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz jajko. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier oraz miód. Następnie dodajemy ziarenka z laski wanilii oraz mieszaninę mleka z mąką. Mieszamy aż budyń zgęstnieje i odstawiamy na bok.
Ciasto francuskie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je budyniem oraz posypujemy rodzynkami. Całość zwijamy w roladę i tniemy na 3 cm kawałki. Układamy je na blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 12-15 min. Następnie smarujemy kremem z moreli i pieczemy ponownie 2 min.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami