Jasne, że warto jeść winogrona, ale najzdrowsze to te ciemne! Czerwone i fioletowe odmiany mają więcej naturalnych przeciwutleniaczy niż odmiany zielone. Ze względu na niski indeks glikemiczny, wysoka zawartość cukru nie powinna...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Jasne, że warto jeść winogrona, ale najzdrowsze to te ciemne! Czerwone i fioletowe odmiany mają więcej naturalnych przeciwutleniaczy niż odmiany zielone. Ze względu na niski indeks glikemiczny, wysoka zawartość cukru nie powinna być przeszkodą w ich umiarkowanym spożywaniu, nawet u osób odchudzających się.
Idealną i niepowtarzalną w smaku przekąską będą mrożone winogrona!
Przepis: 2 garście winogron dokładnie umyj, osusz, oddziel od łodyżek i wsadź na około 2 godziny do zamrażarki - powinny mieć chrupiącą skórkę, a w środku konsystencję sorbetu. Można zagryzać gorzką czekoladą - z winogronami tworzy prawdziwą bombę antyutleniaczy, zwalczającą wolne rodniki w naszym organizmie!
Sprawdź ofertę: http://bit.ly/gazetka_winogrona
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami