Pomarańcze najlepiej smakują zimą, dlatego warto właśnie teraz włączyć je do codziennej diety. Wspomagają trawienie i dzięki dużej zawartości wody oraz błonnika pokarmowego przyspieszają przemianę materii.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Pomarańcze najlepiej smakują zimą, dlatego warto właśnie teraz włączyć je do codziennej diety. Wspomagają trawienie i dzięki dużej zawartości wody oraz błonnika pokarmowego przyspieszają przemianę materii. Są więc idealną propozycją na deser, także dla osób na diecie odchudzającej. Dodatkowo zwalczają wolne rodniki, które wytwarzają się w organizmie m.in. po zjedzeniu dużej porcji mięsa.
Deser pomarańczowy:
- pomarańcza (1 sztuka),
- serek homogenizowany naturalny (1/2 szklanki),
- miód (1 łyżeczka),
- płatki migdałowe (1 łyżka).
Pomarańczę dokładnie obierz, podziel na cząstki i zmiksuj w blenderze razem z serkiem homogenizowanym naturalnym i miodem. Przelej do pucharka deserowego, na wierzchu posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Udekoruj świeżą miętą. Smacznego!
Sprawdź produkty w gazetce: http://bit.ly/gazetka_pomarancze
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami