Ten lunch doda Ci mnóstwo energii, którą możesz wykorzystać w czasie treningu po pracy. Zasmakuj w carbonarze z tuńczykiem, parmezanem oraz pietruszką z naszego przepisu i przygotuj się na dodatkową moc! #CarrefourPolska #zdrowe...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Ten lunch doda Ci mnóstwo energii, którą możesz wykorzystać w czasie treningu po pracy. Zasmakuj w carbonarze z tuńczykiem, parmezanem oraz pietruszką z naszego przepisu i przygotuj się na dodatkową moc!
#CarrefourPolska #zdrowe #lunchbox #carbonara #ryby #tuńczyk #obiad #pyszności #kuchniawłoska #danierybne #makaron #aldente #lunch #gotujemy
Składniki:
- 100 g makaronu Terre d'Italia,
- 100 g tuńczyka De Nuestra Tierra,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- 50 ml śmietanki 30%,
- 2 żółtka,
- 4 łyżki parmezanu,
- łyżka posiekanej pietruszki,
- sól, pieprz.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W miseczce mieszamy śmietankę, żółtka, sól oraz pieprz. Dodajemy kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Do garnka z odcedzonym makaronem przelewamy zawartość miseczki, zarumieniony czosnek oraz kawałki odsączonego z zalewy tuńczyka. Całość mieszamy, posypujemy pietruszką i podgrzewamy przez chwilę. Następnie wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami