Tym razem dowiesz się, jak szybko i smacznie czerpać z kuchni azjatyckiej. Poznaj superprzepis na tajskie placuszki kukurydziane i zabierz je ze sobą do pracy! #CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Tym razem dowiesz się, jak szybko i smacznie czerpać z kuchni azjatyckiej. Poznaj superprzepis na tajskie placuszki kukurydziane i zabierz je ze sobą do pracy!
#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #kuchniatajska #thaifood #kuchniaazjatycka #kuchniaorientalna #bezmięsa #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood #wege #wegetarianizm #dlawegetarian
Składniki:
- 100 g komosy ryżowej,
Placuszki:
- 200 g kukurydzy z puszki,
- 3 łyżki mąki ryżowej,
- 2 łyżki mąki kukurydzianej,
- pół szklanki mąki owsianej,
- 100 ml wody,
- 2 łyżki czerwonej pasty curry,
- garść kolendry,
- szczypta kuminu,
- łyżka sosu sojowego,
- 2 łyżki oleju kokosowego,
- sól, pieprz.
Sałatka:
- rukola,
- pomidorki koktajlowe,
- pół małego ogórka,
- sezam,
- łyżeczka oliwy.
Odsączoną kukurydzę przekładamy do miski. Dodajemy mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę owsianą. Następnie dolewamy wody, dodajemy kumin, pastę curry, sos sojowy oraz posiekaną kolendrę. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 min. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym do zarumienienia. Komosę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Rukolę mieszamy z przepołowionymi pomidorkami koktajlowymi i plasterkami ogórka. Posypujemy ziarenkami sezamu oraz polewamy oliwą.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami