Komosa ryżowa, znana też jako quinoa, ma szereg prozdrowotnych właściwości odżywczych, a przy tym może być spożywana przez osoby z alergią na gluten. Zawiera bardzo dużo rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który odżywia zdrowe...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Komosa ryżowa, znana też jako quinoa, ma szereg prozdrowotnych właściwości odżywczych, a przy tym może być spożywana przez osoby z alergią na gluten. Zawiera bardzo dużo rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który odżywia zdrowe bakterie w jelitach. Jest produktem sycącym i nie podnosi gwałtownie poziomu cukru we krwi.
Sałatka z komosą ryżową:
- 3 łyżki komosy ryżowej,
- garść pomidorków koktajlowych,
- 1/2 pokrojonej w kostkę żółtej papryki,
- 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 50 g sera feta pokrojonego w kostkę,
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego.
Komosę ugotować według opisu na opakowaniu, po odlaniu wody posolić, wymieszać i dodać resztę składników. Smacznego!
Sprawdź produkty w gazetce: http://bit.ly/gazetka_komosa_ryzowa
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami