#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #papryka #amarantus #pomidory #zpiekarnika #wegetarianizm #dlawegetarian #vege #wege #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram...
Lista przynależnych kategorii publikacji
#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #papryka #amarantus #pomidory #zpiekarnika #wegetarianizm #dlawegetarian #vege #wege #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood
Wszyscy kochamy niespodzianki, szczególnie te kulinarne. Sprawdź, jak zaskoczyć siebie i znajomych z pracy pieczoną papryką ze skarbem w środku – pysznym farszem z amarantusa, suszonych pomidorów, bazylii i sera podpuszczkowego!
Składniki:
- czerwona papryka,
- 40 g amarantusa,
- 3 suszone pomidory,
- łyżka oliwy z oliwek,
- ząbek czosnku,
- szklanka bulionu warzywnego,
- pęczek bazylii,
- 100 g sera podpuszczkowego.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Paprykę przepoławiamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min.
W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę. Następnie dodajemy amarantus i chwilę go podprażamy. Następnie zalewamy ziarna bulionem i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min, aż wchłoną cały płyn. Gdy amarantus będzie gotowy, mieszamy go z pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami, drobno startym czosnkiem, serem podpuszczkowym oraz drobno pokrojoną bazylią. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i faszerujemy powstałą mieszanką podpieczone papryki. Tak przygotowane papryki pieczemy ok. 10 min.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami