Wyciągamy najlepsze smaczki z kuchni włoskiej, a jest ich naprawdę dużo. Zobacz, jak przygotować pyszne tagliatelle ze szpinakiem, kaczką, serem podpuszczkowym i jajkiem w koszulce! #CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Wyciągamy najlepsze smaczki z kuchni włoskiej, a jest ich naprawdę dużo. Zobacz, jak przygotować pyszne tagliatelle ze szpinakiem, kaczką, serem podpuszczkowym i jajkiem w koszulce!
#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #tagliatelle #szpinak #kaczka #ser #jajko #zmięsem #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood #foodie #delicious #nabogato
Składniki: - 100 g makaronu wstążki szerokie z Alzacji,
- 5 plastrów piersi z kaczki Reflets de France,
- 60 g sera podpuszczkowego,
- garść szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- łyżka masła,
- 2 łyżki śmietany 30%,
- 2 jajka BIO.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni podgrzewamy masło wraz z oliwą. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy do zarumienienia. Następnie dodajemy plasterki suszonej kaczki i podpiekamy przez kolejnych kilka minut. Po chwili dokładamy szpinak. Gdy nieco zmięknie, wlewamy śmietankę, dorzucamy ser i zagotowujemy. Po chwili wrzucamy ugotowany makaron. Całość mieszamy, aż sos pokryje cały makaron.
Jajko w koszulce: wodę po makaronie doprowadzamy do wrzenia. Do miseczki wbijamy jajko następnie delikatnie przelewamy je do wody. Gotujemy na ogniu przez ok. 1 min, do czasu, aż białko się zetnie. Wyławiamy z wody i odsączamy. Podajemy na makaronie
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami