Orzechowe cudeńko w słoiku to nasza propozycja na jutrzejszy lunch. Skuś się na sałatkę z pesto, komosą ryżową, pieczonym burakiem, tuńczykiem, szpinakiem oraz serem podpuszczkowym i zabierz ją ze sobą do pracy.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Orzechowe cudeńko w słoiku to nasza propozycja na jutrzejszy lunch. Skuś się na sałatkę z pesto, komosą ryżową, pieczonym burakiem, tuńczykiem, szpinakiem oraz serem podpuszczkowym i zabierz ją ze sobą do pracy. Tam smakuje jeszcze lepiej!
#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #sałatka #salad #pesto #fish #zmięsem #danierybne #tuńczyk #szpinak #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #yum #yummy #hungry
Sałatka:
- garść pomidorków koktajlowych,
- pół buraka,
- 50 g komosy ryżowej,
- 80 g tuńczyka w sosie własnym Reflets de France,
- garść szpinaku,
- 80 g sera podpuszczkowego Reflets de France,
- 2 łyżki oliwy z oliwek.
Pesto:
- garść orzechów włoskich,
- garść orzechów brazylijskich,
- ząbek czosnku,
- pęczek bazylii,
- sok z połowy cytryny,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy plasterki buraka. Skrapiamy je oliwą, posypujemy solą, pieprzem oraz oregano i pieczemy ok. 20 min.
Komosę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Do malaksera wrzucamy orzechy, czosnek, pęczek bazylii, sok z połowy cytryny, sól, pieprz oraz oliwę. Całość miksujemy na gładkie pesto.
Na dno słoika wkładamy pesto. Następnie garść pokrojonych pomidorków koktajlowych, plasterki upieczonego buraka, ugotowaną komosę ryżowa, kawałki tuńczyka, garść szpinaku, pokruszony ser podpuszczkowy. Całość polewamy 2 łyżkami oliwy.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami