#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #tarta #tart #vegetables #warzywa #pomidory #grzyby #ser #boczniaki #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood Tarty...
Lista przynależnych kategorii publikacji
#CarrefourPolska #Lunchbox #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #tarta #tart #vegetables #warzywa #pomidory #grzyby #ser #boczniaki #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood
Tarty podbiły nasze serca (i żołądki), ale ta jest jeszcze bardziej wyjątkowa. Poznaj przepis na razową tartę z grillowanymi warzywami, suszonymi pomidorami, boczniakami oraz serem podpuszczkowym i podziel się nią z kolegami podczas przerwy w pracy!
Składniki:
Spód:
- 200 g mąki orkiszowej,
- 100 g masła,
- szczypta soli,
- 3 łyżki zimnej wody.
Góra:
- cukinia,
- czerwona papryka,
- 100 g sera podpuszczkowego Reflets de France,
- garść czarnych oliwek,
- 3-4 suszone pomidory,
- 3-4 boczniaki mikołajkowe,
- szczypta oregano, tymianku, rozmarynu,
- 2 łyżki oliwy.
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drobno pokrojone zimne masło, sól oraz zimną wodę. Miksujemy do momentu uzyskania kruchego ciasta. Formujemy z niego kulkę i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości ok. 0,5 cm i wykładamy nim tortownice wysmarowana tłuszczem. Następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C ok. 12 min, do zarumienienia. W międzyczasie kroimy cukinię w plasterki, a paprykę w paski i grillujemy na patelni grillowej ok. 15 min. Na podpieczoną tartę układamy ser podpuszczkowy, następnie suszone pomidory, boczniaki mikołajkowe. Na wierzchu układamy plasterki cukinii, paprykę oraz czarne oliwki. Całość posypujemy oregano, tymiankiem oraz rozmarynem i skrapiamy 2 łyżkami oliwy.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami