Migdały najlepiej jeść jak najczęściej, nie tylko dla smaku, ale również dla ich prozdrowotnych właściwości. Orzechy wpływają pozytywnie na nasz układ odpornościowy, wzmacniają włosy i paznokcie, zmniejszają ryzyko osteoporozy,...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Migdały najlepiej jeść jak najczęściej, nie tylko dla smaku, ale również dla ich prozdrowotnych właściwości. Orzechy wpływają pozytywnie na nasz układ odpornościowy, wzmacniają włosy i paznokcie, zmniejszają ryzyko osteoporozy, niektórych nowotworów oraz chorób układu krążenia.
Migdałowiec
Składniki:
- migdały, całe - 3 szklanki,
- siemię lniane - 2 płaskie łyżki,
- soda - 1 łyżeczka,
- banany - 2 sztuki,
- miód wielokwiatowy - 5 łyżek,
- mleko 2% lub roślinne bez cukru - pół szklanki.
Przygotowanie:
Zmielone migdały, siemię i sodę dokładnie mieszamy. Pozostałe składniki, czyli banany, mleko i miód, miksujemy. Łączymy wszystko mieszając. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 50 minut w 160°C. Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż migdałowiec ostygnie, następnie kroimy.
Sprawdź produkty w gazetce: http://bit.ly/gazetka_migdaly
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami