Wpuść trochę świątecznych smaków do lunchboxa i ciesz się nadchodzącą Wielkanocą. Sprawdź nasz nowy pomysł na lunch - jajko zapiekane w połówce awokado z dodatkami! #Wielkanoc #CarrefourPolska #WesołegoJajka #awokado #świątecznie...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Wpuść trochę świątecznych smaków do lunchboxa i ciesz się nadchodzącą Wielkanocą. Sprawdź nasz nowy pomysł na lunch - jajko zapiekane w połówce awokado z dodatkami!
#Wielkanoc #CarrefourPolska #WesołegoJajka #awokado #świątecznie #pyszne #easter #jajka #omnomnom #lunchbox #lunch #zdrowejedzenie #zdrowie #instafood #foodstagram #owoc
Składniki:
- duże awokado,
- 2 jajka,
- łyżka tartego parmezanu,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- 2 razowe grzanki,
- plaster szynki wędzonej,
- szczypiorek.
Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy część miąższu, aby poszerzyć dziurkę. Owoc układamy w naczyniu żaroodpornym skórką do dołu. Do wgłębienia wkładamy posiekane pomidorki koktajlowe. Następnie do środka wbijamy po jajku. Doprawiamy sola oraz pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min. W międzyczasie szynkę kroimy na plasterki, następnie w drobną kosteczkę. Podsmażamy na patelni aż do zarumienienia. Po wyjęciu awokado z piekarnika posypujemy je podsmażona szynką, parmezanem oraz posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z kromką podpieczonego chleba.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami