Pstrąg jest lekkostrawną rybą, niezwykle bogatą w pełnowartościowe białko i zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Z tych względów powinien być regularnie spożywany, szczególnie przez dzieci, kobiety w ciąży, osoby starsze oraz osoby aktywne fizycznie.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Pstrąg jest lekkostrawną rybą, niezwykle bogatą w pełnowartościowe białko i zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Z tych względów powinien być regularnie spożywany, szczególnie przez dzieci, kobiety w ciąży, osoby starsze oraz osoby aktywne fizycznie. Pamiętaj, że najzdrowszy i najsmaczniejszy będzie pstrąg poddany krótkiej obróbce termicznej. W połączeniu z pełnoziarnistymi zbożami lub batatami oraz dużą ilością warzyw będzie idealnym posiłkiem obiadowym. Sprawdź nasz przepis!
Pieczony pstrąg z batatami:
🐟 pstrąg Jakość z Natury Carrefour (filet lub cała ryba),
🐟 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
🐟 kilka plasterków cytryny,
🐟 ząbek czosnku,
🐟 szczypta soli himalajskiej różowej,
🐟 szczypta pieprzu cytrynowego,
🐟 batat,
🐟 pomidorki koktajlowe,
🐟 łyżka oliwy.
Pstrąga dokładnie umyj, oprósz solą i pieprzem, a na wierzch lub, jeśli używasz całej ryby, do środka włóż natkę pietruszki, posiekany czosnek i plasterki cytryny. Ułóż pstrąga w żaroodpornym naczyniu, dookoła poukładaj batata pokrojonego w słupki (nie za grube, aby szybko się upiekł) i pomidorki koktajlowe w całości. Warzywa polej odrobiną oliwy. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz danie około 20 minut, aż bataty zmiękną. Smacznego!
Sprawdź produkt: http://bit.ly/pstrag_Jakosc_z_Natury_Carrefour
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami