Jak przetrwać czas między śniadaniem wielkanocnym a obiadem? Zrób pyszną przekąskę według naszego przepisu: paszteciki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą i jajkiem. Twoi bliscy będą zachwyceni! #CarrefourPolska #Lunch #Wielkanoc...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Jak przetrwać czas między śniadaniem wielkanocnym a obiadem? Zrób pyszną przekąskę według naszego przepisu: paszteciki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą i jajkiem. Twoi bliscy będą zachwyceni!
#CarrefourPolska #Lunch #Wielkanoc #Święta #Paszteciki #Jajko #Foodstagram #Easter #Omnomnom #Instafood #Zdrowe #Zdrowejedzenie #Food #Jedzenie #Mniam #Pyszne #Świątecznie
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 3 jajka,
- 2 białe kiełbaski,
- 3 łyżeczki chrzanu,
- 3 łyżeczki musztardy,
- sól, pieprz,
- łyżeczka majeranku.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na ósemki. Piekarnik nagrzewamy do 160ºC. Kiełbaski obieramy z osłonki, kroimy na plasterki. Na stolnicy rozkładamy ciasto francuskie. Kroimy je wzdłuż krótszego boku na trzy równe części. Każdą z nich smarujemy przez środek łyżeczką musztardy i chrzanu. Następnie nakładamy po 4 kawałki jajka oraz kilka plasterków kiełbasy. Zawijamy w rulon i tniemy w poprzek na mniejsze paszteciki. Czynność dwukrotnie powtarzamy. Posypujemy paszteciki majerankiem. Pieczemy ok. 30 min, aż wierzch się zarumieni.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami