Gdy mała Japonia spotyka się z wielką Polską powstaje kashi, czyli sushi z kaszy jaglanej! Zabierz do pracy kashi z jarmużem, marchewką, awokado i sezamem i przygotuj się na zupełnie nowe doznania smakowe! #CarrefourPolska #lunch...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Gdy mała Japonia spotyka się z wielką Polską powstaje kashi, czyli sushi z kaszy jaglanej! Zabierz do pracy kashi z jarmużem, marchewką, awokado i sezamem i przygotuj się na zupełnie nowe doznania smakowe!
#CarrefourPolska #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #wiosna2017 #sushi #kashi #jaglana #kaszajaglana #jarmuż #awokado #fitfood #kuchniajapońska #kuchniapolska #yummy #delicious #healthyfood #wege #vege #vegan #wegańskie #weganizm
Składniki:
• arkusze nori,
• 300 g kaszy jaglanej,
• 3 łyżki octu ryżowego,
• pół łyżeczki soli, cukru,
• awokado,
• marchewka,
• ogórek,
• garść jarmużu,
• 2 łyżki czarnego sezamu,
• sos sojowy Carrefour.
Gotujemy kasze jaglaną w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu, gdy jest jeszcze ciepła doprawiamy octem, solą oraz cukrem. Jarmuż zalewamy wrzącą woda i zostawiamy na 5 min. Marchewkę oraz ogórka kroimy w słupki. Awokado obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Na macie bambusowej układamy arkusz nori. Układamy kaszę do 2/3 wysokości płata. Do środka wkładamy kilka listków jarmużu, słupki ogórka, marchewki, plasterek awokado. Posypujemy sezamem. Następnie zwijamy w rulon wkładamy do lodówki na ok 1 h. Po tym czasie kroimy na cienkie plastry. Przed podaniem posypujemy sezamem. Podajemy z sosem sojowym.
Czas przygotowania: 35 min
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami