Komosa ryżowa jest rośliną dostarczającą podobnych składników odżywczych do produktów zbożowych, jednak znacznie przewyższającą je pod względem witamin i składników mineralnych. Znana jest z wysokiej zawartości składników kluczowych...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Komosa ryżowa jest rośliną dostarczającą podobnych składników odżywczych do produktów zbożowych, jednak znacznie przewyższającą je pod względem witamin i składników mineralnych. Znana jest z wysokiej zawartości składników kluczowych dla naszego zdrowia - wapnia i żelaza. Bez tego pierwszego stan naszego układu kostnego byłby opłakany, z kolei ten drugi przeciwdziała anemii i dba o dostarczanie tlenu do wszystkich komórek ciała.
Komosa ryżowa jest super wszechstronnym jedzeniem - doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Sprawdź przepis na zdrowy i smaczny obiad!
KOMOSA RYŻOWA ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM:
❤️ komosa ryżowa (3 łyżki),
❤️ łosoś pieczony/gotowany na parze (około 20 minut) lub wędzony w kawałku (100 g),
❤️ szpinak świeży (2 duże garście),
❤️ serek kozi twarogowy/feta (50 g),
❤️ ząbek czosnku,
❤️ olej rzepakowy.
Komosę ugotować wg przepisu na opakowaniu (około 20 minut). Szpinak umyć i wrzucić na patelnię z rozgrzaną 1 łyżeczką oleju rzepakowego, dodać szczyptę soli, pieprzu, poszatkowany czosnek i chwilę poddusić. Następnie dodać serek i wymieszać, aż szpinak się zmniejszy i zostanie pokryty przez ser. Komosę zmieszać ze szpinakiem, a na wierzchu ułożyć kawałki łososia.
Sprawdź produkt w gazetce: http://bit.ly/aktualna_gazetka_komosa_ryzowa
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami