Przygotuj #lunchbox o smaku wiosny! Świeże sajgonki z mango, awokado, marchewką, selerem naciowym, ogórkiem i kolendrą podane z sosem na bazie mango i tahini mają tak wiele witamin, że aż chrupią! #CarrefourPolska #lunch #obiad...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Przygotuj #lunchbox o smaku wiosny! Świeże sajgonki z mango, awokado, marchewką, selerem naciowym, ogórkiem i kolendrą podane z sosem na bazie mango i tahini mają tak wiele witamin, że aż chrupią! #CarrefourPolska #lunch #obiad #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #wiosna2017 #sajgonki #springrolls #japonia #kuchniaazjatycka #kuchniajapońska #mango #awokado #tahini #omnomnom #yummy #fitfood #instagood #healthyfood #wege #vege #vegan #wegańskie #weganizm
Składniki:
• 10 arkuszy papieru ryżowego,
• 2 gałązki selera naciowego,
• mango,
• awokado,
• marchewka,
• ogórek,
• świeża kolendra,
• 70 g makaronu ryżowego.
Sos:
• mango,
• łyżka tahini,
• sól, pieprz,
• sok z połowy limonki,
• 2 łyżki sosu sojowego Carrefour.
Mango oraz awokado obieramy ze skóry i kroimy w cienkie paseczki. Marchewkę, seler naciowy oraz ogórek w słupki.
Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mango obieramy ze skórki, wykrawamy pestkę i wrzucamy mango do blendera. Dodajemy pastę tahini, wlewamy sos sojowy, sok z limonki, sól, oraz pieprz i blendujemy do uzyskania gładkiej pasty.
Na patelnie wlewamy gorącą wodę. Wkładamy arkusz papieru i moczymy go przez ok. 10 s. Wykładamy na ściereczkę i układamy na środku składniki. Kilka paseczków mango, awokado, marchewki, ogórka, selera naciowego, listki kolendry oraz kilka nitek makaronu ryżowego. Całość zawijamy. Najpierw do środka przeciwległe boki, następnie rolujemy w tzw. roladkę. Przed podaniem posypujemy kolendrą. Jemy maczając w sosie.
Czas przygotowania: 45 min
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami