Kanapka na drugie śniadanie to nuda, a kostka z komosą to pycha! Sprawdź, ile owoców, witamin i innych dobroci się w niej kryje, a następnie zabierz ją do pracy i poczęstuj znajomych.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Kanapka na drugie śniadanie to nuda, a kostka z komosą to pycha! Sprawdź, ile owoców, witamin i innych dobroci się w niej kryje, a następnie zabierz ją do pracy i poczęstuj znajomych. Słowa uznania gwarantowane!
#CarrefourPolska #lunchbox #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #glutenfree #bezglutenu #śniadanie #komosa #żurawina #drugieśniadanie #chia #mąkakokosowa #fitfood #instafood #yummy #omnomnom #pycha #syropklonowy
Składniki:
• 250 g komosy ryżowej,
• 2 banany,
• 50 g masła,
• 2 łyżki nasion chia,
• garść suszonej żurawiny Carrefour,
• 80 g wiórków kokosowych Carrefour,
• 50 g mąki kokosowej,
• 30 g sezamu,
• 2 łyżeczki cynamonu,
• szczypta soli,
• 2 łyżki syropu klonowego,
• 2 łyżki konfitury mirabelkowej,
• 2 łyżki wody kokosowej.
Komosę ryżową gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Banany rozdrabniamy widelcem na gładkie purée. Dodajemy masło i mieszamy. Następnie dodajemy odsączoną komosę. Wsypujemy nasiona chia, wiórki kokosa, mąkę kokosową, sezam i wlewamy wodę kokosową. Następnie dokładamy konfiturę mirabelkową oraz syrop klonowy. Całość doprawiamy cynamonem oraz solą. Na końcu dodajemy żurawinę i mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu dekorujemy sezamem oraz żurawiną. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 45 minut.
Czas przygotowania: 70 min
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami