Jeszcze jeden pomysł na grilla: BURGERY! Koniecznie z dodatkiem boczku i egzotycznej salsy z mango. Pokochasz ten smak! #CarrefourPolska #Lunch #lunchbox #grill #burger #burgers #burgery #bacon #boczek #bekon #mango #sałatka #wołowina...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Jeszcze jeden pomysł na grilla: BURGERY! Koniecznie z dodatkiem boczku i egzotycznej salsy z mango. Pokochasz ten smak!
#CarrefourPolska #Lunch #lunchbox #grill #burger #burgers #burgery #bacon #boczek #bekon #mango #sałatka #wołowina #beef #instagood #yummy #delicious #hungry #foodphotography #foodstagram #foodpic #instapic
Składniki: (3 burgery)
- 500 g mielonej wołowiny,
- łyżeczka mieszanki przypraw: papryka, kolendra, kmin, tymianek,
- pieprz,
- żółtko,
- ząbek czosnku,
- łyżka drobno posiekanej pietruszki,
- sól.
- 3 bułki,
- kilka listków sałaty masłowej,
- 3 plastry cebuli,
- 3 plastry boczku.
salsa z mango
- mango,
- kolendra,
- pół chili,
- pół czerwonej cebulki,
- sól, pieprz.
Mango blendujemy na gładkie puree. Dodajemy posiekaną kolendrę, pokrojoną drobno cebulkę oraz chili. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na patelni podsmażamy plasterki boczku do chrupkości.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Bułki przepoławiamy na pół i podpiekamy.
Do mielonej wołowiny dodajemy pietruszkę, doprawiamy mieszanką przypraw, pieprzem oraz drobno posiekanym czosnkiem. Wbijamy żółtko i dokładnie mieszamy. Formujemy trzy równej wielkości hamburgery.
Rozgrzewamy grilla. Grillujemy burgery po 3 min z każdej strony, posypując je solą. Odstawiamy na bok. Na upieczony spód bułki kładziemy 2 plastry sałaty masłowej, następnie ugrillowanego burgera, plasterek boczku, plaster cebuli oraz 2 łyżki salsy z mango. Całość przykrywamy drugą częścią bułki. Czynność powtarzamy.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami