Caldo verde to pomysł na szybką podróż smakową do Portugalii, którą możesz odbyć na przerwie w pracy. Sprawdź przepis na zupę z jarmużem, ziemniakami i kiełbasą! #CarrefourPolska #lunchbox #Portugalia #soup #zupa #sausage #Refletsdefrance...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Caldo verde to pomysł na szybką podróż smakową do Portugalii, którą możesz odbyć na przerwie w pracy. Sprawdź przepis na zupę z jarmużem, ziemniakami i kiełbasą!
#CarrefourPolska #lunchbox #Portugalia #soup #zupa #sausage #Refletsdefrance #kiełbasa #potato #ziemniaki #instafood #foodie #pyszne #nom #chefmode #hungry #caldoverde
Składniki:
- 2 ziemniaki Jakość z Natury Carrefour,
- 100 g kiełbasy wieprzowa suszonej dojrzewającej Reflets de France
- 100 g jarmużu,
- pół cebuli,
- ząbek czosnku,
- pół pora,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- litr bulionu,
- łyżka masła,
- łyżka oliwy,
- pietruszka, koperek.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek oraz posiekanego pora. Po chwili dolewamy oliwę oraz pokrojone w kostkę ziemniaczki. Dusimy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wlewamy gorący bulion i gotujemy ok. 15 min, aż ziemniaki staną się miękkie. Następnie dokładamy posiekane na mniejsze kawałki liście jarmużu i gotujemy kolejne 8 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
W międzyczasie na patelni podsmażamy posiekaną kiełbasę wieprzową przez ok. 3-4 min, aż nabierze chrupkości. Zawartość patelni przesypujemy do garnka. Zupę podajemy z ulubionymi ziołami (koperek, pietruszka).
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami