Kto ma ochotę na takie danie? Zupa miso z łososiem, szpinakiem, imbirem i makaronem ryżowym to dosłownie wszystko, czego dzisiaj nam potrzeba! #CarrefourPolska #lunchbox #dinner #lunch #chili #soup #zupamiso #zupa #miso #ryba #danierybne...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Kto ma ochotę na takie danie? Zupa miso z łososiem, szpinakiem, imbirem i makaronem ryżowym to dosłownie wszystko, czego dzisiaj nam potrzeba!
#CarrefourPolska #lunchbox #dinner #lunch #chili #soup #zupamiso #zupa #miso #ryba #danierybne #szpinak #imbir #łosoś #instagood #yummy #delicious #hungry #foodphotography #foodstagram #foodpic #instapic
Składniki:
- litr wody,
- 200 g łososia,
- 100 g makaronu ryżowego,
- łyżka sosu sojowego,
- 2 cm imbiru,
- pół papryczki chili,
- łyżeczka soku z limonki,
- łyżka sosu rybnego,
- łyżka pasty miso,
- łyżeczka oleju kokosowego,
- łyżeczka oleju sezamowego,
- łyżeczka cukru,
- garść szpinaku.
do podania
- sezam,
- świeża kolendra,
- cebula dymka.
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojony w plasterki imbir, posiekana papryczkę chili oraz cukier. Wlewamy sos sojowy, ocet ryżowy, sok z limonki. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dodajemy sos rybny oraz pastę miso. Po kilku minutach olej sezamowy oraz kokosowy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Łososia myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do bulionu i gotujemy na małym ogniu ok. 2- 3 min. Dodajemy szpinak i nadal trzymamy na małym ogniu.
Zupę podajemy z makaronem, kolendra, cebulą dymką oraz sezamem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami