Wegański sernik kokosowy będzie najlepszym wyborem na deser w pracy. Słodkie cudo, któremu nie da się odmówić! Sprawdź przepis poniżej: #CarrefourPolska #lunchbox #vegan #vege #sernik #ciasto #wegańskie #bezmięsa #nomnom #delicious...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Wegański sernik kokosowy będzie najlepszym wyborem na deser w pracy. Słodkie cudo, któremu nie da się odmówić! Sprawdź przepis poniżej:
#CarrefourPolska #lunchbox #vegan #vege #sernik #ciasto #wegańskie #bezmięsa #nomnom #delicious #cheesecake #instafood #foodpic #coconut #kokos #coffee #kawa #mango #kokosowe
Składniki:
- 10 daktyli
- pół szklanki migdałów Carrefour
- 3 łyżki wiórek kokosowych Carrefour
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżeczki kawy mielonej
- 300 g orzechów nerkowca - łyżka soku z limonki
- 200 ml mleczka kokosowego (tylko gęsta część)
- łyżka syropu klonowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki konfitury z czarnych wiśni Reflets de France
- mango
- 2 łyżki oleju kokosowego
Migdały namaczamy w wodzie przez ok. 2 godziny. W tym czasie zaparzamy kawę i moczymy w niej daktyle przez ok. 10 min. Następnie odcedzamy i przekładamy je do blendera. Dodajemy migdały, wiórki kokosa oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. Wykładamy ją do tortownicy o średnicy ok. 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 min.
Orzechy nerkowca namaczamy przez ok. 2 godziny. Do wody dodajemy łyżkę soku z limonki. Następnie odcedzamy, przesypujemy do blendera i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mleczko kokosowe, syrop klonowy oraz olej kokosowy i ponownie blendujemy. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedna część przelewamy do tortownicy, do drugiej dodajemy konfiturę z czarnych wiśni i ponownie blendujemy i również wlewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki na 30 min.
W międzyczasie miksujemy mango z dwoma łyżkami oleju kokosowego i powstałą polewę nakładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki, aby stężało.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami