Za każdym razem, gdy zjadasz AWOKADO, dietetycy biją BRAWO. A jeśli w lunchboxie masz #awokado nadziewane komosą ryżową, szparagami, batatami i serem włoskim, to należą Ci się owacje na stojąco! #CarrefourPolska #lunchbox #lunch...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Za każdym razem, gdy zjadasz AWOKADO, dietetycy biją BRAWO. A jeśli w lunchboxie masz #awokado nadziewane komosą ryżową, szparagami, batatami i serem włoskim, to należą Ci się owacje na stojąco! #CarrefourPolska #lunchbox #lunch #zdrowe #fit #fitjedzenie #zdrowie #zdrowejedzenie #quinoa #szparagi #bataty #refletesdefrance #francuskiesery #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood #kuchniafrancuska #wege #vege #wegetarianim #kuchniawegetariańska
Składniki:
• awokado,
• 50 g komosy ryżowej,
• 3-4 szparagi,
• pół batata,
• 100 g sera Reflets de France,
• łyżka oliwy z oliwek.
Komosę ryżową gotujemy w 120 ml lekko osolonej wody, aż wchłonie cały płyn. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i gotujemy ok. 3-4 min. Batata kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 min.
Awokado przepoławiamy na pół i wyciągamy pestkę. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Ugotowaną komosę przesypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kawałki szparagi, kostki batata oraz pokrojony na kawałki ser. Całość doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Powstałą mieszanką nadziewamy awokado i wkładamy do piekarnika na 12-15 min. Jemy na gorąco lub na zimno.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami