Migdały posiadają wiele cennych wartości odżywczych, dlatego warto uwzględnić je w swojej codziennej diecie. Są źródłem białka roślinnego, które zapobiega atakom głodu, a także przyspiesza przemianę materii.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Migdały posiadają wiele cennych wartości odżywczych, dlatego warto uwzględnić je w swojej codziennej diecie. Są źródłem białka roślinnego, które zapobiega atakom głodu, a także przyspiesza przemianę materii. Migdały są polecane u osób z niedoborem wapnia. Dodatkowo redukują stres, wzmacniają pamięć i koncentrację.
Migdały można chrupać oddzielnie lub dodawać do posiłku.
Jogurt z truskawkami i kruszonką migdałową:
- jogurt naturalny gęsty 2% (1/2 szklanki),
- świeże truskawki lub inne sezonowe owoce: maliny, borówki, porzeczny (1/2 szklanki),
- 3 łyżki migdałów.
Migdały zmiksuj blenderem, ale tak aby powstały chrupiące kawałki. W szklance układaj warstwami na przemian jogurt, owoce i kruszonkę migdałową. Ewentualnie wierzch polej miodem gryczanym.
Sprawdź składniki w aktualnej gazetce: http://bit.ly/gazetka_smaczne_migdaly
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami