Jedno danie – same hity: #ryba + #bekon + #szparagi+ #parmezan. Wrzuć to wszystko na ruszt i zabierz do pracy! #CarrefourPolska #lunchbox #lunch #zdrowe #zdrowie #grill #pstrąg #grillowanie #zielone #zdrowejedzenie #yummy #delicious...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Jedno danie – same hity: #ryba + #bekon + #szparagi+ #parmezan. Wrzuć to wszystko na ruszt i zabierz do pracy! #CarrefourPolska #lunchbox #lunch #zdrowe #zdrowie #grill #pstrąg #grillowanie #zielone #zdrowejedzenie #yummy #delicious #mniam #instagood #food #fitfood #foodie #foodstagram #instafood #JakośćzNaturyCarrefour #naszawędzarnia
Składniki:
• pstrąg Jakość z Natury Carrefour,
• 4-5 plastrów wędzonego boczku Nasza Wędzarnia,
• ok. 10 zielonych szparagów,
• garść płatków migdałowych,
• parmezan do posypania,
• łyżka oliwy z oliwek,
• sól, pieprz.
Rozgrzewamy grilla. Myjemy pstrąga i nacieramy go solą oraz pieprzem. Zawijamy go w plastry wędzonego boczku i grillujemy ok. 8-10 min z każdej strony do zarumienienia.
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i układamy na tacce do grilla.
Na patelni podprażamy płatki migdałów do zarumienienia. Posypujemy nimi szparagi. Na koniec posypujemy je jeszcze startym parmezanem. Polewamy łyżką oliwy z oliwek. Zapiekamy ok. 10-15 min, aż szparagi lekko zmiękną ,ale nadal pozostaną chrupkie. Podajemy je z grillowanym pstrągiem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami